Barcelona acull el campament de videojocs inclusius de l’ONCE

La iniciativa té com a objectiu fomentar el respecte i ensenyar que una vida inclusiva és possible


La fundació ONCE ha donat aquest dilluns 10 de juliol el tret de sortida al campament tecnològic per a joves amb discapacitat i sense. A través dels videojocs i en el marc del projecte Ga11y, l’organització ha reunit 24 joves d’entre 14 i 20 anys amb l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats entre els participants, fomentar el respecte i el treball en equip, i ensenyar als joves que una vida accessible i inclusiva és possible. La iniciativa durarà cinc dies, fins al 14 de juliol, i tindrà lloc a l’Asobu Esports Center de Barcelona, un centre equipat amb les últimes tecnologies amb activitats d’aprenentatge, competició de videojocs i diversió.

Els assistents es dividiran en diferents equips i participaran en un programa d’activitats en el qual hi ha tornejos de videojocs, excursions, xerrades formatives enfocades als valors, monòlegs, tallers i reptes sensorials. Durant el campament els participants podran descobrir l’accessibilitat dels videojocs i aprendre les possibilitats d’adaptació que ofereixen, tant del programari (videojocs) com de maquinària (perifèrics i consoles).

Ga11y és l’acrònim utilitzat a Internet per parlar d’accessibilitat. El número 11 fa referència a les lletres que hi ha entre la ‘a’ i la ‘y’ de la paraula accessibility, és a dir, videojocs accessibles. Ga11y és el projecte de videojocs accessibles de la Fundació ONCE, el qual compta amb una pàgina web que inclou actualitat sobre l’accessibilitat dels videojocs, esdeveniments i un catàleg amb una opció de cerca avançada que té en compte el perfil i el tipus de discapacitat. Els campaments d’estiu Ga11y se celebraran per primera vegada a les ciutats de Màlaga, Barcelona i Madrid.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article