Girona suma un nou itinerari d’orientació laboral per a aturats menors de 29 anys

Està enfocat a joves sense experiència en el món laboral i amb dificultats per trobar la primera feina


L’Ajuntament de Girona incorpora un nou itinerari d’orientació laboral al Servei Municipal d’Ocupació (SMO) adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys que no tenen feina. Amb el nom ‘Ves x feina!’, el programa compta amb tres sessions d’un taller grupal.

La primera edició de l’itinerari es va fer el 26, 28 i 30 de juny amb una quinzena de participants i es preveu reprendre’l a partir del setembre de forma periòdica. ‘Ves x feina!’ surt de la necessitat d’unir joves amb realitats diverses que tenen l’objectiu de trobar feina. De fet, està dirigit a persones que no han treballat mai i tenen dificultats per entrar en el món laboral. Per això es prioritza un enfocament pràctic i amè i es donen consells de com encarar els processos de selecció.

Al llarg del 2022 el Servei Municipal d’Ocupació de Girona va atendre 1.100 joves en accions d’orientació laboral. Aquest és un dels col·lectius que més problemes té per accedir al món laboral i combatre la precarietat. Es tracta d’una franja d’edat que és prioritària en el Pla de Desenvolupament de les Polítiques d’Ocupació de Catalunya 2023-2025.

Ara, l’Ajuntament de Girona ha decidit obrir un nou itinerari d’assessorament laboral enfocat a aquesta franja d’edat. Es tracta d’un projecte amb un enfocament molt pràctic on es posen sobre la taula els requisits per aconseguir una feina, com ara aprendre a reconèixer i potenciar les competències, fer un currículum atractiu o com preparar-se per una entrevista de feina. Els que participen en el projecte poden inscriure’s en la borsa de treball de l’SMO.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article