Els CAP continuen diagnosticant més casos de Covid-19 que la setmana anterior, però hi ha indicis de desacceleració

Hi ha 440 persones ingressades amb coronavirus als hospitals catalans, 64 més que fa una setmana


L’atenció primària ha continuat diagnosticant més casos de Covid-19 en la darrera setmana que en l’anterior després d’un augment de contagis durant el mes de juliol, segons mostren dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (SIVIC), actualitzades aquest dimarts. Així, del 31 de juliol al 6 d’agost, es van diagnosticar 5.333 casos, pels 4.620 de l’anterior. En la darrera setmana de juny, els CAP n’havien diagnosticat 1.045. Ara bé, la incidència de la Covid-19 a partir de la xarxa de centres sentinella —que recullen proves de manera sistemàtica per a un resultat microbiològic definitiu— baixa de 99 a 79 casos per 100.000 habitants. Les persones ingressades amb coronavirus augmenten fins a les 440, 64 més que fa una setmana.

També baixa el percentatge de positivitat de les proves (d’un 33,6% a un 26%), és a dir, que, amb la mateixa sospita clínica, hi ha menys positius. Normalment, la incidència i la positivitat tenen la mateixa tendència, sigui a l’alça o a la baixa, puntualitza la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de Catalunya.

En aquest sentit, Salut Pública assenyala que la dada de l’atenció primària és menys fiable que la que es calcula a partir de la xarxa sentinella, ja que no necessàriament tots els diagnòstics tenen confirmació microbiològica o s’han fet als centres assistencials. Per tant, un cert nombre de casos poden haver estat considerats com a Covid-19 sense ser-ho. Salut Pública afegeix que igualment en aquest seguiment s’observa una desacceleració de la incidència.

Increment de casos en els més menuts

En l’última setmana, sobretot han incrementat els casos entre els infants de 0 a 4 anys. La taxa de diagnòstics a l’atenció primària passa de 44 a 77 per 100.000 habitants i des de Salut Pública indiquen que correspon a un període de finalització de vacances i, per tant, la dada pot estar condicionada per visites a la tornada.

64 pacients ingressats més amb Covid-19

El nombre de persones ingressades amb Covid-19 a l’hospital continua augmentant. Ara n’hi ha 440 a planta, 64 més que la setmana anterior (376). El 75% de les persones ingressades tenen més de 60 anys. Al mateix dia de l’any passat hi havia més del doble d’ingressats (997). Les UCI es mantenen estables, amb 13 pacients ingressats per aquesta malaltia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article