Les discriminacions per LGTBIfòbia es dupliquen al juliol a Catalunya en comparació amb el mateix mes del 2022

L’Observatori Contra l’Homofòbia denuncia l’increment “alarmant” de les mostres d’odi, que es disparen un 600%


L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha registrat una trentena d’incidències per LGTBIfòbia el mes de juliol, més del doble que les que es van produir en el mateix mes de fa un any. L’entitat denuncia un “alarmant increment” dels conflictes a la ciutat de Barcelona, on hi ha hagut 14 notificacions, també el doble que les de l’any passat. El col·lectiu més afectat ha estat el d’homes homosexuals, amb el 50% del total. Amb tot, les persones transsexuals són les que han notat un increment més notable en relació amb l’any passat, amb un augment del 200% de les discriminacions xifrades. Al seu torn, la lesbofòbia ha crescut un 50%. L’entitat denuncia l’increment alarmant de les mostres d’odi, que es disparen un 600%.

L’OCH destaca que han pujat les agressions al transport i la via pública, que és l’àmbit on s’han registrat més conflictes (amb un augment del 23,3% dels casos respecte a fa un any). Tot i això, l’increment d’incidències més gran s’ha detectat a l’espai d’oci nocturn (+200%) seguit de l’habitatge, l’internet i les xarxes socials (+100%).

Les agressions físiques (33,3%) són el tipus de discriminació més registrat el juliol, però els augments més grans s’han situat en les mostres d’odi (+600%). “Alarmant increment del discurs d’odi. Calen polítiques públiques eficients i efectives per fer front aquestes violències”, ha denunciat el president de l’Observatori Contra L’Homofòbia, Eugeni Rodríguez.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article