Creen la Valèria, la primera gegantona amb diversitat funcional de Catalunya

La iniciativa és el resultat de la col·laboració entre l’associació Integra i l’Escola d’Art d’Olot


Olot estrenarà aquestes Festes del Tura una nova gegantona, la Valèria. Es tracta de la primera figura de tot Catalunya amb diversitat funcional. La iniciativa és el resultat de la col·laboració entre l’associació Integra i l’Escola d’Art d’Olot.

L’objectiu de la gegantona és promoure la inclusió i visibilitzar la diversitat humana. La gegantona s’ha construït amb materials sostenibles i representa una persona que va amb cadira de rodes. Està adaptada perquè persones amb discapacitat i sense puguin conduir la nova incorporació de la faràndula que s’inclourà a la colla dels Marrinxos. 

El nom Valèria té el seu origen etimològic en el llatí i vol dir valenta, amb empenta, robusta i saludable. Per aquest motiu l’han escollit com a nom de la gegantona.

Els alumnes del cicle formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle de l’Escola d’Art d’Olot han donat forma a la idea, conjuntament amb altres alumnes i els membres del taller ocupacional d’Integra.

A més, seguint la línia de treball d’Integra, la gegantona s’ha construït amb una línia de materials sostenibles. Una part de l’estructura exterior està feta amb paper artesanal del taller d’Integra i la figura compta amb dues obertures frontals a diferents alçades.

L’estrena de la Valèria al carrer serà el dimecres 6 de setembre en l’acte d’inici de la festa major d’Olot amb la cercavila que farà tota la faràndula de la capital garrotxina amb la colla dels Marrinxos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article