El val escolar passarà a ser de 70 euros i s’estendrà als alumnes d’ESO

L’objectiu és universalitzar la mesura i de moment s’arribarà a uns 790.000 alumnes


El val escolar s’estendrà als alumnes d’ESO el curs que ve i serà de 70 euros per a tots els alumnes, també per als de primària. Aquest curs escolar vigent la mesura s’ha aplicat només als estudiants de primària per valor de 100 euros. Segons el Govern, als 460.000 alumnes de primària de les escoles públiques i concertades s’hi sumaran els 330.000 estudiants de secundària. Així doncs, s’arribarà a uns 790.000 en total. L’objectiu és universalitzar la mesura i suposarà un augment de la despesa de l’any anterior, fins als 55 milions d’euros.

Des del Govern destaquen que la mesura universal arribarà a la totalitat de l’alumnat en l’educació obligatòria. De cara al curs vinent, els alumnes de 1r fins a 4t d’ESO també rebran el val escolar per comprar material de papereria, llibres de text, calculadores, motxilles o jocs educatius, com ho han fet aquest curs els alumnes de primària.

Amb aquesta mesura, l’executiu vol continuar minimitzant l’impacte de la inflació i l’augment de preus, i ajudar a les famílies amb les despeses relacionades amb l’escolarització, ja que l’executiu valora com un èxit el funcionament del val escolar d’aquest any i preveu introduir millores de cara al curs que ve. 

Col·laborar amb les AFA

La voluntat de la Generalitat és trobar la manera de destinar el val escolar a la compra de material aprofitant la feina que fan les Associacions de Famílies d’Alumnes, ja que, en molts casos, s’encarreguen de la gestió del material. D’aquesta manera, les famílies podran decidir si gasten el val escolar per la compra de material a les botigues acreditades o fer-ho a través de les Associacions de Famílies d’Alumnes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article