Convoquen quatre dies de vaga a Educació Infantil per la precarietat de les professionals 

CCOO anuncia que les aturades tindran lloc el 19 i 25 d’octubre i el 8 i 15 de novembre


CCOO ha convocat quatre jornades de vaga en el primer cicle d’Educació Infantil per denunciar la “precària” situació en què es troben els treballadors d’aquesta etapa educativa.

Les aturades es faran els dies 19 i 25 d’octubre i 8 i 15 de novembre. Segons el sindicat, arriben després de dos anys de reunions per desbloquejar les negociacions d’un conveni col·lectiu que manté unes retribucions “molt per sota de la formació i la responsabilitat que s’exigeix a aquests professionals”. El sindicat assenyala la “indolència i intransigència” d’unes organitzacions patronals “que pretenen perpetuar la situació de precarietat en la qual es troben milers de treballadores i treballadors”. 

CCOO ha incidit en què les condicions laborals de les professionals són “especialment impròpies” per als qui realitzen activitats de docència en aquesta etapa preescolar.

Alhora, han criticat que també contribueix a incrementar la bretxa salarial per qüestió de gènere. CCOO també ha lamentat el “caràcter abusiu” dels serveis mínims decretats per la Generalitat. El sindicat ha lamentat que sembla que aquest és un “servei essencial” només “a l’hora de dificultar l’exercici del dret de vaga, no quan es tracta de regular les condicions laborals de les seves treballadores”.

Coincidint amb les jornades de vaga del 19 i el 25 d’octubre, CCOO ha convocat concentracions a les 10:30 hores davant el departament d’Educació i el Palau de la Generalitat, respectivament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article