Salut destinarà més de 500.000 euros a impulsar projectes de salut comunitària a l’Atenció Primària

Distribuirà la partida entre 193 iniciatives de diferents equips de tot Catalunya


El Departament de Salut destinarà un total de 518.000 euros per impulsar projectes de salut comunitària als equips de l’atenció primària i comunitària de tot Catalunya.

La injecció es distribuirà entre 193 projectes seleccionats d’arreu de Catalunya, de manera que cada equip rebrà una assignació econòmica de fins a un màxim de 3.000 euros per desplegar-lo. Els projectes triats són d’equips d’atenció primària (EAP), unitats d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), línies pediàtriques i equips d’atenció primària penitenciaris.

Dels 193 seleccionats —d’entre 201 que s’havien presentat—, 21 han estat qualificats d’excel·lents per part de la Comissió Avaluadora de l’Estratègia de Salut comunitària. Els projectes seleccionats impulsen l’orientació comunitària de l’APiC en qualsevol dels tres nivells definits a l’estratègia de la comunitària: individual i familiar, grupal o comunitari. I tots ells, amb un enfocament de determinants socials de la salut, d’equitat i salutogènic.

Precisament aquest dijous s’han presentat alguns dels projectes valorats com a excel·lents. S’ha fet a Barcelona, durant la primera Jornada de salut comunitària a l’atenció primària i comunitària. Les iniciatives presentades versen sobre diferents àmbits, com ara l’abordatge comunitari de la diabetis mellitus en la població immigrant, l’abús de les pantalles, els museus com a espais de salut o el diagnòstic de salut mental en adolescents mitjançant l’art.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article