Expertes en noves tecnologies i entitats socials posen en comú el camí cap a la digitalització del tercer sector

FICE Spain organitza una jornada al Cibernàrium de Barcelona per donar a conèixer les propostes de transformació digital del sector social


L’Auditori Cibernàrium de Barcelona acollirà el pròxim divendres 24 de novembre la jornada ‘SocialDigital – Transformando Vidas’, on persones expertes en noves tecnologies i entitats del tercer sector posaran en comú el camí conjunt dels dos sectors professionals cap al futur del Tercer Sector. L’activitat és organitzada per FICE Spain i és una oportunitat tant per a professionals de les tecnologies de la informació com d’entitats i associacions del tercer sector per conèixer les propostes més innovadores que la transformació digital ofereix al sector social.

Les entitats del tercer sector s’enfronten a un canvi estructural al paradigma social, econòmic, tecnològic i operatiu. La bretxa digital afecta especialment a aquelles persones en situació de vulnerabilitat, sent punt clau per garantir la igualtat de drets en ple segle XXI. Per aquest motiu, les noves tecnologies i les eines més innovadores s’han de donar la mà per assumir el gran repte dels nostres dies: no deixar ningú enrere. 

L’esdeveniment, que tindrà lloc a l’Auditori Cibernàrium de Barcelona, forma part del projecte TIC Impulsa 3, una iniciativa estatal coordinada per FICE Spain i finançada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. La Fundació Resilis (Catalunya), FAIM (Aragó), Vasija (Castella la Manxa) i Te Acompañamos (Canàries) són les entitats socials de FICE Spain que han format part del projecte. Totes elles desenvolupen serveis per a la infància i la família en situació de vulnerabilitat i han pogut desenvolupar el seu procés de transformació digital en el marc d’aquest projecte.  

L’expert en transformació digital i docent universitari Genís Roca serà l’encarregat de la ponència inaugural sota el títol ‘La digitalització a l’àmbit social, perspectives i reptes’. Roca té una àmplia trajectòria professional i ha estat reconegut pel diari El Mundo com un dels 25 espanyols més influents a internet, sent l’autor de llibres com Big data per a directius, Societat del coneixement, tecnologia i educació, Educació i vida urbana i Web. 2.0.  

A més, els assistents podran conèixer casos d’èxit d’altres iniciatives de digitalització amb finalitats socials; així com conèixer de primera mà l’experiència de les entitats que formen part de TIC Impulsa 3. En el marc de la jornada també es presentaran les Guies de Suport a la transformació digital,  adreçades a les entitats socials de l’àmbit de la infància. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article