Practica la cultura en família al Festival Culturista de Barcelona

Una àmplia oferta de tallers, concerts, espectacles i espais de joc infantils per al cap de setmana del 18 i 19 de novembre


La Nau Bostik, a la Sagrera, tornarà a acollir el Festival Culturista de Barcelona el cap de setmana del 18 i 19 de novembre. Dos dies per viure la cultura en família una àmplia oferta de tallers, amb concerts, espectacles, espais de joc infantils, la proposta gastronòmica de Van Van i una botiga pop-up de l’Espai Culturista Sendak.

El Festival Culturista de Barcelona es consolida i arriba a la seva tercera edició amb més tallers que mai, sobrepassant la vintena, amb activitats d’arts plàstiques o escèniques, musicals, o cientiques. La graella amb tota la programació, les inscripcions i el detall dels tallers ja estan disponibles al web de la mostra. Els tallers tenen un preu de 3,50 euros (inclou infant més un adult acompanyant).

Concets i espectacles

Les propostes musicals ‘culturistes’ són un dels plats forts del festival. Aquesta edició Joan Colomo i Rombo seran els encarregats de posar a ballar a tothom. Colomo és una figura imprescindible del paisatge pop nacional. Ha creat un inimitable univers particular i divertit que aflora en totes les seves cançons( dia 18 a 2/4 d’1 del migdia). I les Rombo (19 a les 3 de la tarda) amb les seves cançons curtes i vitaminades, capturen, en la més pura essència, aquelles coses de la vida: l’amistat, les absències i l’amor. 

L’escriptor Steve Smallman signarà llibres de la col·lecció ‘L’Ovelleta que va venir a sopar’ (Beascoa/ Penguin Kids). Per la seva banda, Mercè Palay farà una narració oral a partir de les seves històries.

Sherezade Bardají torna al festival amb l’estrena de l’espectacle ‘La biblioteca ambulant’. I el circ també serà present amb Violetas, un cabaret de circ multidisciplinari de dones.

Espais lliures per a totes les edats

Jugar i jugar són les encarregades de l’espai per els més petits, de 0 a 3 anys. La Carmen i la Claudia han dissenyat un racó amb una selecció de joguines per activar l’estimulació sensorial dels més petits on podran experimentar lliurament. Enguany hi haurà l’espai literari ‘Petit Oasi: llibres i natura’, un racó per observar, fullejar, llegir i escoltar, amb una selecció de llibres relacionats amb la natura.

Micu Macu han preparat un amagatall per jugar a disfressar-se, imaginar i crear personatges. I per últim l’espai ‘Cerca i troba’ en una versió molt especial que engrescarà a tota la família. Un passeig per les pàgines d’una col·lecció de llibres que descobriran als visitants una infinitat de museus i espais patrimonials de Catalunya.

Arròs popular amb Van Van i Nacarar

Van Van torna a encarregar-se de la proposta gastronòmica del festival Culturista. Aquesta edició sumen forces amb Nacarar, prepararan al migdia dues megapaelles populars: una de verdures i una altra de galta de porc ibèric. Es poden comprar les racions a través del web. També hi haurà de la mà de María una Crep.

Costuretes i culturistes

Naïf Factory Lab torna a fer-se càrrec de la proposta escenogràfica del Festival Culturista lluint els seus trets diferencials: incentivar l’economia circular i la interacció lúdica. Aquest estudi transdisciplinari, especialista en estratègies de disseny ecològic i solucions sostenibles, desenvolupen nous materials versàtils, resistents i biodegradables capaços d’incorporar-se al cicle natural de la matèria en arribar al final de la seva vida útil.

Per la posada en escena del festival faran servir un teixit de plàstics reciclats que els assistents es podran endur després a casa, i, de la mà de Sutura Pattern, aprofitar-lo per fer-se una tote bag amb el patró que ens proposa la Bibi Carol i que ja està disponible a la seva web.

La gràfica del Festival Culturista de Barcelona torna a ser obra de la Joana Casals. Il·lustradora, directora d’art de Zahorí Books, i creadora del logo i la imatge corporativa de l’agenda cultural i familiar El Culturista des dels seus inicis.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article