Centenars de sanitaris protesten davant del Parlament en el segon dia de vaga contra el tercer conveni de l’ICS

Els sindicats asseguren que encara hi ha temps de tombar el preacord i mantenen l’amenaça d’aturada indefinida


Centenars de sanitaris es manifesten davant del Parlament de Catalunya en el segon dia de vaga contra el tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS).

La protesta, convocada pels sindicats CATAC-CTS, CGT, SOM Sanitat, SOM Intersindical, la Intersindical i Infermeres de Catalunya, ha coincidit amb el ple on el conseller de Salut, Manel Balcells, ha defensat l’acord pel conveni de l’ICS perquè ha estat aprovat per 13 dels 15 delegats sindicats i ha insistit que la vaga convocada és dels “sindicats minoritaris”. Balcells ha assegurat que “escolten” els seus reclams i s’ha compromès a obrir “els espais de diàleg necessaris” per a resoldre el “descontentament”. Però el preacord, ha afegit, “està signat, no el podem tocar i no el tocarem”

A les portes del Parlament, però, els sindicats han tornat a demanar la dimissió de Balcells i han defensat que “encara hi ha temps” de fer caure l’acord. Així mateix, han mantingut l’amenaça d’una aturada indefinida.

Els Mossos d’Esquadra han desplegat un dispositiu policial amb diversos agents de l’ARRO, que han acordonat la porta principal del Parlament. Tanmateix, durant la intervenció del conseller de Salut davant del ple, que ha tingut lloc entorn de les 9 h d’aquest dimecres, un petit grup que es trobava a la manifestació ha entrat a l’hemicicle on han desplegat una pancarta on es podia llegir ‘Tombem el preacord’.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article