Manifestació per denunciar que el protocol universitari contra l’assetjament sexual no funciona

Les estudiants denuncien que les víctimes no s’atreveixen a denunciar perquè no es garanteix l’anonimat


Mig miler d’estudiants s’han manifestat aquest dijous pel centre de Barcelona per denunciar que el protocol contra l’assetjament sexual a les universitats no funciona.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha convocat per aquesta jornada una vaga per donar resposta als casos de professors “agressors” a les aules, tant a universitats com a secundària.

Segons Júlia Portet, portaveu del sindicat, les víctimes no s’atreveixen a denunciar perquè no es garanteix el seu anonimat. La pancarta principal que ha encapçalat la marxa que ha sortit de la plaça Universitat portava el lema ‘Fem fora els professors agressors’. Els estudiants han avançat pel carrer Pelai i han continuat per plaça Catalunya i plaça Urquinaona.

Des de la Coordinadora d’Assemblees Interuniversitària han demanat que les denúncies es facin al sindicat d’estudiants perquè aquest faci de filtre i es pugui denunciar de forma anònima.

Durant la marxa s’han cridat consignes com ‘Patriarcat i capital, aliança criminal’, ‘Professor agressor, deganat encobridor’, ‘Visca visca visca la lluita feminista’ i ‘Cap agressió sense resposta’.

Abans, el sindicat ha organitzat piquets a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona per evitar l’entrada d’estudiants. A banda de a la capital catalana, també s’han celebrat manifestacions a Girona i Lleida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article