Nova convocatòria d’ajuts a les universitats per fomentar la igualtat d’oportunitats de l’alumnat amb discapacitat

Recerca i Universitats aportarà el 70% de la inversió en projectes d’accessibilitat


El Departament de Recerca i Universitats obre aquest divendres la convocatòria dels ajuts Unidiscat i finançarà amb 400.000 euros les actuacions que facin les universitats catalanes per eliminar barreres arquitectòniques i per garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat amb discapacitat.

És la setena vegada que es convoquen aquests ajuts i enguany s’ha gairebé duplicat el pressupost de les convocatòries més recents (231.978 euros el 2021 i 223.027 el 2022). El finançament permetrà reforçar els recursos materials, tècnics i personals que serveixen per millorar l’atenció d’aquest alumnat i evitar qualsevol forma de discriminació per motiu de discapacitat, segons afirma en un comunicat l’executiu català.

Els 400.000 euros que aportarà el Departament aquest 2023 suposen el 70% de la inversió total que hauran de fer les universitats en projectes d’accessibilitat, que assumiran el 30% restant.

Cada projecte se subvencionarà amb un import màxim de 45.000 euros que es poden destinar a accessibilitat (per exemple il·luminació d’espais, senyalització del campus o instal·lació de baranes) a ajuts tècnics especials (com ara programari adequat a les necessitats de l’alumnat, teclats adaptats o commutadors i reconeixement de veu per a l’accés alternatiu a l’ordinador) o a suports personalitzats (traductors de llengües de signes o acompanyants de suport).

Els ajuts, que van adreçats a les 12 universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya, es podran sol·licitar fins al 15 de gener.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article