Responsables de l’ICS es reuniran amb les direccions dels CAP de Barcelona que amenacen de dimitir pel tercer conveni

Balcells reconeix el “neguit” als centres i el “malestar” entre alguns col·lectius, com les infermeres de primària


Responsables de l’Institut Català de la Salut (ICS) es reuniran amb les direccions de la cinquantena de centres d’atenció primària (CAP) de Barcelona que han signat una carta en què amenacen de dimitir per l’acord del tercer conveni. Preguntat per aquesta carta, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha explicat que la Direcció d’atenció primària de Barcelona de l’ICS es reunirà amb els directius per abordar el “neguit” i el “malestar” pel tercer conveni. Un centenar de directius de CAP i altres dispositius assistencials de Barcelona han avançat que presentarien la dimissió en el primer trimestre del 2024 si no es reconeixen les competències de tots els professionals de l’atenció primària.

El tercer conveni de l’ICS, l’empresa pública que gestiona la majoria de CAP a Catalunya i vuit hospitals, ha generat molt malestar entre alguns sectors. La majoria de sindicats amb representació a la Mesa sectorial van signar l’acord, però altres organitzacions han expressat el seu rebuig al conveni, que ha cristal·litzat en diverses convocatòries de vaga en els darrers dies, com l’aturada de caràcter indefinit convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya.

De fet, responsables de l’ICS i el Servei Català de la Salut (CatSalut) s’han reunit aquest dilluns 18 de desembre amb el sindicat convocant d’aquesta vaga, que va començar el dia 12 al sistema sanitari públic i que va reunir centenars d’infermeres en diverses mobilitzacions la setmana passada. Balcells diu que n’escoltaran les “inquietuds” i també abordaran el seguiment que està tenint la vaga sobretot entre les infermeres d’atenció primària. 

Balcells ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa aquest dilluns per presentar el nou model d’atenció pediàtrica a Catalunya. La presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica (ACIP), Susanna Campo, ha aprofitat per demanar al conseller que escolti les infermeres i Balcells ha assegurat que ho fa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article