Interines en Lluita presenta un recurs d’alçada al·legant “incompliments” d’Educació en l’últim concurs d’oposició

El col·lectiu demana que les 775 places desertes es reparteixin equitativament amb la resta d’especialitats


Interines en Lluita (IELL) ha presentat un recurs d’alçada davant la Direcció General de Professorat i Personal de Centres al·legant “incompliments de lleis” per part del Departament d’Educació i demanant que les 775 places que van quedar desertes en el darrer concurs d’oposició extraordinari es reparteixin equitativament amb la resta d’especialitats. El col·lectiu, en representació dels 4.000 docents que es van quedar sense plaça en les darreres oposicions malgrat aprovar-les, també demana que les persones que no obtinguin plaça puguin entrar a les següents oposicions guardant la seva nota i que en el barem de mèrits es contempli valorar més el fet d’haver aprovat les oposicions.

En un comunicat, Interines en Lluita assegura voler “obrir diàleg” amb Educació per negociar l’estabilització dels docents que no van aconseguir plaça tot i aprovar i que, per tant, hauran de repetir el procés d’oposició aquest any. Segons apunten, a finals de gener es reuniran amb la directora general de Personal Docent, Dolors Collell. Tanmateix, exigeixen avançar la reunió per abans que acabi el termini d’inscripció al concurs d’oposició del 2024, el dia 19 de gener, per tal “d’abordar les propostes” que el col·lectiu ha fet arribar al departament i per “acabar amb la incertesa i injustícia” dels docents que representen.

“Reclamen” que el departament repari els seus errors, busqui solucions immediates i no s’amagui darrere “excuses burocràtiques”, subratllen en el text, on també alerten que “la situació educativa a Catalunya, referent a l’alumnat i al professorat és molt precària, i sense l’estabilitat de les interines és improbable que millori”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article