La mascareta torna a ser obligatòria als centres sanitaris de Catalunya per l’increment dels virus respiratoris

El Ministeri de Sanitat demanarà a les altres comunitats autònomes que imposin també aquesta mesura


La Generalitat ha decidit tornar a fer obligatòria la mascareta als centres sanitaris arran de l’important increment dels virus respiratoris en les últimes setmanes. Després que ho hagi anunciat la Generalitat Valenciana, el Govern català també farà una resolució en el mateix sentit, que s’enviarà a tots els centres sanitaris i es publicarà al DOGC. Per la seva banda, El Ministeri de Sanitat demanarà a les altres comunitats autònomes que imposin també aquesta mesura als seus centres.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha publicat a la xarxa X: “L’increment de virus respiratoris ens ha dut a decidir que a Catalunya la mascareta sigui obligatòria als centres sanitaris. Agraeixo la tasca dels professionals en aquest moments d’incidència del virus de la grip i afeccions respiratòries”.

Salut també ha informat que en la reunió del dilluns vinent del ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema de Salut, a la qual assistirà la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, demanarà que l’Estat torni a permetre les baixes automàtiques i les declaracions responsables d’absència; figures que ja van funcionar durant la Covid-19 en el marc de l’estat d’alarma, i que s’han de regular al conjunt estatal.

El Ministeri de Sanitat demana a les comunitats que imposin també la mesura

La ministra de Sanitat, Mónica García, demanarà a totes les comunitats que segueixin els passos de Catalunya i el País Valencià i imposin l’ús de les mascaretes als centres de salut i de gent gran. Farà la petició durant la reunió del Consell Interterritorial de Salut que ha convocat per dilluns on, segons ha apuntat, el Ministeri provarà “d’unificar” els criteris i les actuacions a tots els territoris.

En tot cas, García ha afirmat en declaracions a La Sexta que malgrat que la incidència és “molt alta” la situació d’ingressos a “no és alarmant”. En aquest marc ha reclamat als territoris del PP que no provin de tirar “pilotes fora” assenyalant el Ministeri per la seva manca de previsió.

“Volem avaluar la situació amb els consellers sense envair les competències de les comunitats” per “posar en comú les mesures, l’avaluació i els projectes i per fer un pla per al pròxim hivern”, ha dit. Per això, segons ha avançat, “una de les coses que demanarà” és que l’obligatorietat de mascaretes als espais sanitaris que ja han adoptat Catalunya i el País Valencià “s’estengui a la resta de comunitats de manera transitòria”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article