Les tres famílies desallotjades de Badalona tornen a la pensió durant tres dies gràcies a les entitats socials

La Fundació Sant Joan de Déu, la Fundació Roca i Pi i Càritas assumeixen el cost de la pernoctació


Les tres famílies desallotjades de Badalona han tornat a la pensió on s’estaven almenys durant tres dies gràcies a diverses entitats socials que assumiran el cost de la pernoctació.

La plataforma Sant Roc Som Badalona, que ha liderat l’atenció de les famílies, ha indicat que aquesta maniobra té l’objectiu de “parar el cop”, per poder seguir parlant de la qüestió. L’entitat confia que hi hagi “perspectives de trobar alguna solució”. La Fundació Sant Joan de Déu, la Fundació Roca i Pi i Càritas són les tres entitats que afronten les despeses de la pensió, en una operació que ha comptat amb la mediació del Departament de Drets Socials.

Fonts del plataforma Sant Roc Som Badalona han indicat que el departament els ha facilitat contactes i ha obert la via amb la Fundació Sant Joan de Déu, “que pot ser una solució definitiva per a alguna família”.

Les tres famílies han quedat definitivament al carrer després que l’Ajuntament de Badalona no hagi volgut prorrogar una ajuda “excepcional” per atendre les dones i els menors d’edat després del desallotjament de l’edifici en runes de Calderón de la Barca, al barri de la Salut.

Aquest dimarts al matí han abandonat la pensió on s’allotjaven i han demanat, sense èxit, suport al departament municipal badaloní de Serveis Socials. “Aquesta nit farà molt fred i no sabem on podrem anar a dormir”, es lamentava Souad Ghailan hores abans que les entitats socials activessin els recursos d’emergència que han servit per garantir-los un sostre almenys durant tres dies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article