Nova convocatòria d’ajuts a entitats sense ànim de lucre per millorar l’accessibilitat dels serveis socials

També serviran per adequar centres educatius que tinguin escolaritzat alumnat amb discapacitat auditiva


El Departament de Drets Socials ha obert una nova convocatòria de subvencions per millorar l’accessibilitat física, comunicativa i cognitiva en els establiments de serveis socials i centres educatius. 

En total són 4,5 milions d’euros dels fons Next Generation. La convocatòria s’adreça a entitats sense ànim de lucre que gestionen espais de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública i els punts Òmnia. També hi poden accedir els centres educatius concertats que tinguin escolaritzat alumnat amb discapacitat auditiva. L’import màxim que es pot sol·licitar és de 30.000 euros. En el cas dels centres educatius, el topall s’ha establert en els 3.000 euros per projecte. Les sol·licituds es poden presentar fins el 29 de gener.

L’objectiu de les actuacions és millorar l’accessibilitat global i sensorial dels establiments; fer accessibles els llocs web i les aplicacions mòbils per a informació, tràmits o consultes, i facilitar l’accessibilitat comunicativa d’alumnes amb discapacitat auditiva en el cas dels centres educatius.

En aquest sentit, s’inclouen actuacions com l’eliminació de graons i desnivells amb la instal·lació de rampes, plataformes elevadores o ascensors; millores d’accessibilitat dels llocs web i les app; la implementació de sales d’estimulació sensorial, o la incorporació d’elements de comunicació: bucles magnètics, equipament multimèdia per utilitzar els serveis d’interpretació en llengua de signes catalana a distància o sistemes d’informació sonora i visual simultàniament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article