Neix una plataforma de continguts en català per a docents, famílies i alumnes

El Govern i 3Cat l’han impulsat com a resposta a la manca d’oferta de continguts educatius en llengua catalana


El Govern i 3Cat han presentat aquest dilluns la creació d’una plataforma de continguts educatius en català adreçada a docents, famílies i alumnes. La plataforma estarà vinculada al currículum escolar i està adreçada i adaptada a totes les etapes educatives. Segons el Departament d’Educació, la majoria dels estudiants de primària i secundària a Catalunya consulten continguts audiovisuals per aprendre, però en la majoria dels casos aquests no són en català, perquè fins ara no existia suficient oferta. Amb la nova plataforma es vol canviar aquesta tendència i cobrir la manca generalitzada de continguts educatius en llengua catalana.

Actualment, el sistema educatiu té més d’un milió i mig d’alumnes escolaritzats. La majoria d’ells tenen accés a internet i fan un ús de les xarxes socials i els cercadors diàriament. Aquestes eines, a més d’utilitzar-se amb finalitats d’oci i entreteniment, poden servir també per complementar els continguts que es tracten als centres educatius i, inclús, formar part d’aquests. Segons el Departament d’Educació, el 71% dels estudiants de primària i secundària de Catalunya consulten continguts audiovisuals per aprendre, però majoritàriament són en una llengua diferent del català. Fins ara no existia cap plataforma de continguts audiovisuals pròpia en llengua catalana. 

La nova plataforma educativa, que ja es troba en procés de creació i estarà disponible al mes de maig, oferirà més d’un centenar de vídeos de curta durada —entre tres i cinc minuts— i altres materials audiovisuals dissenyats segons el currículum de cada etapa educativa. Els continguts explicaran de manera gràfica temes específics de diferents àrees de coneixement, com les matemàtiques, història de Catalunya, canvi climàtic o grans artistes universals. En la producció dels continguts educatius participen els centres educatius per identificar les necessitats que tenen tant l’alumnat com l’equip docent.  

D’altra banda, l’acord signat entre 3Cat i el Govern també preveu fer ús dels continguts educatius ja existents a l’entorn SX3 i 3Cat. S’organitzaran en una plataforma única, amb accés gratuït en format web, aplicacions mòbils i televisors intel·ligents. Així mateix, també estaran disponibles a YouTube. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article