Els artistes amb discapacitat intel·lectual ja poden presentar les seves obres al Premi Setba 2024

El certamen amplia la seva dotació econòmica fins als 13.100 euros i obre la seva convocatòria fins a l’11 d’abril


Reconèixer el talent dels artistes amb discapacitat intel·lectual i donar visibilitat a les seves obres. Aquest és l’objectiu del Premi Setba, que enguany arriba a la seva catorzena edició i amplia la seva dotació econòmica per a oferir tres guardons amb una dotació econòmica de 8.500 euros i 4.600 euros en material i formació. Les inscripcions es troben obertes fins a l’11 d’abril i hi pot participar qualsevol persona major d’edat, amb un certificat de discapacitat intel·lectual d’un mínim del 33% i que pertanyi a una entitat sense ànim de lucre de Catalunya. 

El Premi Setba reuneix, com cada any, professionals del món de l’art, entitats socials i empreses amb la finalitat de detectar i reivindicar la feina artística que fan les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta iniciativa forma part del projecte pedagògic ‘Magistrals’, impulsat per la Fundació Setba, i s’hi poden presentar obres de tècnica i temàtica lliure en format vertical, de 70 cm d’alt per 50 cm d’amplada. 

Com a novetat d’aquesta edició, el Premi Setba ha incrementat un 16% la dotació econòmica, un fet que permet que, per primer cop, hi hagi una retribució única per als artistes guanyadors: 500 euros en el cas del primer premi, 400 pel segon i 300 pel tercer premi. A més, una altra novetat és que el guanyador del primer premi podrà participar, juntament amb deu companys de la seva entitat, en una classe magistral sobre retrat digital valorada en 1.000 euros a l’Institut Europeu de Disseny de Barcelona. A banda d’aquests premis, les entitats a les quals pertanyen els artistes guanyadors també reben una retribució econòmica (4.000 euros pel primer lloc, 1.800 euros pel segon i 1.500 euros pel tercer), així com una visita guiada per la Fundació Barça Genuine al Museu Immersiu del Futbol Club Barcelona per als usuaris i membres de l’entitat.  

A banda dels primers tres guardons, el certament també incorpora un quart premi de disseny, atorgat per l’empresa Bardinet i que suposa per a l’artista guanyador la possibilitat que el seu disseny sigui l’etiqueta d’un dels vins del celler Lacrima Baccys, DO Penedès. Així mateix, l’entitat a la qual pertany l’artista guanyador d’aquest quart premi rebrà una visita guiada al celler de l’empresa que l’atorga.  

Catorze edicions promovent l’art inclusiu

Enguany el Premi Setba arriba a la seva catorzena edició. El 2023 es van presentar 1.460 obres de 85 entitats d’arreu de Catalunya. L’obra guanyadora va ser ‘Un quadre imponent’, de l’artista Aina Fuster, del Centre Ocupacional Les Corts.  

El certamen és organitzat per la Fundació Setba amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona, Bizcabar i Capital Care i amb la col·laboració de Barna Art, Bardinet, Dincat, Fundació “la Caixa”, el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, IDEAL, l’Institut Europeu del Disseny, el Museu Immersiu del Barça i Pintures MIR i amb el suport de la Fundació Barça Genuine i la galeria Pigment Gallery. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article