Desnonen finalment la veïna del Gòtic de 78 anys que devia 89 euros a la propietat

El llançament va ser ajornat al novembre per cinquena vegada, però s’ha fet efectiu aquesta setmana sense alternativa d’habitatge


El desnonament de la Blana Espinosa, veïna de 78 anys al barri Gòtic de Barcelona, per un impagament inicial de 89 euros s’ha acabat fent efectiu aquesta setmana. El llançament es va ajornar per darrer cop al novembre, en el cinquè intent de desnonament que la dona patia.

L’any 2017, les parts van acordar unes obres de millora a l’habitatge assumides per la propietat amb la contraprestació d’augmentar en 88,8 euros mensuals el lloguer. La dona, però, no va pagar inicialment les dues primeres mensualitats perquè creia que les obres no s’adequaven a allò pactat.

Al novembre la propietat va acceptar negociar un lloguer a preu de mercat. Finalment, però, la dona ha estat desnonada. Resistim al Gòtic en culpa l’Ajuntament de Barcelona però aquest assegura que ha estat la propietat la que ha rebutjat la seva proposta.

Segons ha explicat Resistim al Gòtic en un comunicat, durant aquests tres mesos s’han produït negociacions i hi havia un acord que ha lamentat que el consistori barceloní ha acabat trencant “de manera totalment opaca i vergonyosa”. Aquest acord establiria que la dona continués pagant la renda antiga i l’ajuntament ho complementaria fins als mil euros exigits per la propietat, amb una data fixa per a tenir accés a l’habitatge públic que està esperant la veïna.

Resistim al Gòtic ha afirmat que finalment el consistori ha rebutjat l’acord amb arguments “absurds, poc coherents i creïbles”. El col·lectiu ha reconegut que els pagaments de quotes de lloguer a propietaris especuladors no ataquen l’arrel del problema però ha defensat que permeten a persones en procés de desnonament continuar vivint a la seva llar habitual mentre tenen un pis d’emergència. En aquest cas feia 55 anys que la dona vivia en aquest domicili.

Resistim al Gòtic hi veu un canvi de criteri polític relacionat amb la manca de polítiques d’habitatge del nou consistori, amb una “absència absoluta” d’interlocució i de solucions per lluitar contra els desnonaments.

Per tot plegat, ha exigit explicacions immediates a l’Ajuntament i que aquesta veïna sigui reallotjada “immediatament” en un habitatge públic al barri.

El consistori explica que el que no podia era avalar

Fonts de l’Ajuntament han explicat que el problema és que no pot avalar pagaments de tercers, com estava reclamant la propietat. Per això, la seva proposta era la de donar un ajut d’emergència social a la dona en concepte d’habitatge de 1.000 euros que s’abonaria a la propietat per tal que la veïna pogués romandre al seu pis.

El consistori ha insistit que no pot avalar però sí atorgar ajuts d’emergència. Per això, es comprometia a abonar aquest ajut d’emergència fins que la dona deixés l’habitatge i anés a un pis públic. En aquest sentit, les mateixes fonts han indicat que la propietat ha rebutjat aquesta opció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

josep maria Terrassa
1.

La notícia no diu allò més important: on va a parar la Blanca? qui en fa l'acolliment?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article