Vaga parcial dimecres per denunciar les “complicitats en el genocidi a Gaza”

La CGT i la Intersindical reclamen als governs espanyol i català que “trenquin relacions amb Israel”


La CGT de Catalunya i la Intersindical Alternativa de Catalunya han convocat una vaga parcial el dimecres 7 de febrer per denunciar les “complicitats en el genocidi a Gaza” i reclamar l’alto el foc. “Qui mor són persones treballadores com nosaltres”, ha alertat Laura Gomez, de la CGT, en una roda de premsa aquest dilluns a la plaça del Rei de Barcelona.

Aquests sindicats denuncien “la massacre de l’Estat d’Israel” contra el poble palestí i asseguren que aquesta guerra ha empitjorat “les condicions de vida de la classe treballadora arreu del món”. Per tot plegat, reclamen al govern espanyol i a l’executiu català que “trenquin relacions amb Israel”.

Saif Abukeshek, de la comunitat palestina a Catalunya, ha exigit a Espanya que suspengui “l’acord de compravenda d’armes”, i a la Generalitat que “trenqui l’acord preferencial que té amb l’estat d’Israel en la seva acció exterior”. “Els nostres governs són còmplices dels crims”, ha dit Abukeshek.

Com a portaveu de la vaga i de les mobilitzacions del dimecres, Ainhoa Nadia Douhaibi ha instat a fer una “jornada de lluita” i de “l’ús de la força popular en solidaritat” amb el poble palestí davant “la falta de voluntat política” per aturar la guerra.

Els sindicats també han fet una crida a boicotejar empreses que consideren “còmplices” de l’ocupació il·legal dels territoris palestins. Assenyalen companyies de capital israelià com Iberpotash, però també cadenes internacionals com McDonald’s, Burger King i Starbucks, així com les empreses Indra, IBM o HP, per haver donat suport o fer negocis amb Israel, diuen.

Aturada parcial

L’Intersindical ha convocat una aturada entre les 12 h i les 14 h del dimecres, mentre la CGT ho ha fet per a les dues últimes hores de la jornada laboral. David Caño, de la Intersindical, ha animat les treballadores a “combinar” totes dues franges i a participar en les diverses concentracions que es faran en diferents punts del país.

A Barcelona, a les 12h hi haurà una protesta davant del MACBA i a les 12:30h s’han convocat concentracions a la plaça de la Vila de Gràcia, a la plaça de Maragall i a la plaça dels Països Catalans. A les sis de la tarda es farà una manifestació al Parc del Clot que té el suport d’un centenar d’organitzacions socials, segons els organitzadors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article