Els infants reivindiquen el dret a la igualtat en l’últim acte de les festes de Santa Eulàlia

Uns 600 alumnes de 3r a 6è de primària reflexionen sobre possibles vulneracions per raó de gènere, origen o capacitats


Centenars d’infants han omplert aquest dimecres la plaça de Sant Jaume per reivindicar el dret a la igualtat. Ho han fet a través de la lectura del Pregó dels Infants que, sota el lema ‘A la ciutat, dret a la igualtat’, ha posat punt final a les festes de Santa Eulàlia de Barcelona.

En total, 628 infants de tercer a sisè de primària de 21 escoles han participat en l’elaboració d’un missatge en què reivindiquen el dret a la igualtat, però també aborden les seves possibles vulneracions i les eines de què disposen per garantir-lo. Les reflexions analitzen diversos àmbits com el gènere i l’orientació sexual, la procedència, la religió, les capacitats i l’equitat social.

“Totes les persones tenen els mateixos drets, i fins que no es respectin no estarem quiets!”, han reivindicat els infants, que han recordat que és necessari ajudar, respectar, cuidar i estimar, i que per poder viure en llibertat és necessària la diversitat.

Abans de la lectura, l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, ha rebut a una representació dels participants que li han fet entrega del pregó emmarcat. Els ha explicat que acceptava el repte impulsat per ells i ha reflexionat que la igualtat està en la construcció de la ciutat, en els parcs infantils, en el sistema educatiu o en el sistema sanitari i en el tracte amb la ciutadania.

Com a novetat d’enguany, l’alumnat ha fet prèviament un procés d’investigació al voltant del dret a la igualtat en forma de gimcana pel seu barri o districte amb l’objectiu de detectar qui treballa aquest dret, com ho fa i quines situacions o accions no l’afavoreixen. D’aquesta acció ha sorgit un informe d’exploració, on han analitzat el seu territori i han fet propostes de millora. El treball final s’ha presentat als representants municipals a la seu del districte corresponent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article