CGT detecta irregularitats “greus” en la convocatòria d’estabilització d’ocupació a l’ICS

El sindicat exigeix una “investigació exhaustiva” i que es garanteixi la igualtat d’oportunitats a tots els aspirants


CGT ha detectat irregularitats “greus” en la fase 1 de la convocatòria d’estabilització d’ocupació pública temporal a l’Institut Català de la Salut (ICS) del concurs de mèrits a la categoria de Tècnics Superiors de Funció Administrativa (TSFA). Denuncia l’admissió d’aspirants sense els requisits mínims i la implicació de membres del tribunal i gerents hospitalaris en la validació de certificats irregulars.

CGT afirma que candidats que no posseeixen nomenament estatutari ni plaça de TSFA han sigut admesos i afirma també que ha detectat validacions de certificats de serveis prestats a altres categories com si fossin TSFA. Altres presumptes irregularitats que denuncia l’entitat són manca de verificacions de titulacions, valoracions errònies de mèrits —amb sobrevaloració de cursos de formació continuada— o convocatòries ad hoc. CGT assegura que s’ha convocat una única plaça de cap de personal subaltern, categoria “pràcticament extinta”, per a un “membre habitual dels Tribunals Qualificadors”, afirmen.

El sindicat sospita que aquestes irregularitats també es podrien haver produït a la categoria de Tècnic de Gestió de Funció Administrativa, i alhora denuncia que s’ha reconegut el complement de carrera professional “només als aspirants que obtinguin la condició de personal estatutari per aquest procés irregular, excloent la resta de personal que ja és estatutari”, alerten.

A banda, el sindicat assegura que “no s’ha reconegut la puntuació per superar un concurs oposició en els últims deu anys a aquells que sí ho van fer, en contra del previst a la convocatòria”, afegeix.

La formació indica que diversos candidats afectats han presentat al·legacions entorn aquestes presumptes irregularitats. Per tot plegat CGT exigeix una “investigació exhaustiva”, que s’anul·lin les admissions “irregulars” i que s’adoptin mesures per garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els aspirants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article