Entitats socials reclamen posar fi al bloqueig a les presons per no afectar els drets dels reclusos

Insten a les autoritats a garantir que les restriccions a les persones preses siguin les “estrictament necessàries”


La Taula del Tercer Sector, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i la part social de la Taula de Participació social del Departament de Justícia han reclamat posar fi als bloquejos a les presons catalanes per no afectar els drets dels reclusos. En un comunicat, han recordat que els presos han de ser tractats “amb el respecte i el valor que els són intrínsecs com a éssers humans”.

En aquest sentit, insten les autoritats a garantir que les restriccions imposades a les persones privades de llibertat siguin les “estrictament necessàries” i que es tingui en compte el principi de proporcionalitat. Han expressat el seu condol per la mort de la cuinera a Mas d’Enric, però han puntualitzat que aquest fet no reflecteix la realitat del gran volum de presos.

Les tres entitats han sol·licitat que les reivindicacions laborals no repercuteixin en les persones privades de llibertat i insten a prendre mesures per minimitzar l’afectació dels seus drets. “Demanem que cessi la situació de bloqueig que està generant impactes en les famílies, les persones treballadores i les persones privades de llibertat”, alerten.

“Defensem un model d’execució penal centrat en la reinserció social i laboral de les persones que han estat privades de llibertat i la implementació de mesures de compliment alternatives amb l’objectiu d’afavorir que aquestes persones, després d’haver estat a la presó, puguin tornar a la societat i la comunitat”, remarquen al comunicat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article