Delegades sindicals es tanquen a Educació i demanen “negociacions reals” per millorar les condicions dels treballadors

Reclamen mesures tant per als docents laborals com del personal PAS i PAE


Tres delegats de la UGT i dos d’USTEC s’han tancat el dimecres a la tarda al Departament d’Educació i anuncien la intenció de passar-hi la nit mentre demanen “negociacions reals” per millorar les condicions laborals dels treballadors, tant dels docents laborals com del personal PAS i PAE.

Els representants de la plantilla han pres aquesta decisió després d’una nova mesa tècnica amb els responsables de la conselleria on les aportacions dels sindicats “no han tingut el suport” de la contrapart, segons indica UGT en un comunicat. L’acció pretén visualitzar el malestar dels treballadors després d’anys de reunions d’aquest tipus sense aconseguir millores reals.

Entre les demandes dels sindicats en figuren dues principals: la primera, sobre les escoles rurals i Zers. Els sindicats són contraris al pla pilot que va aprovar el departament i que suposa, indiquen, contractar personal Tècnic Especialista en Educació Infantil (TEEI) de categoria C per realitzar funcions d’educador de llar d’infants, que correspon a educadors de categoria B. Els sindicats demanen que es regularitzi a aquesta categoria la situació dels TEEI contractats.

La segona demanda tracta sobre el projecte que el sindicat va presentar al Departament d’Educació perquè el personal laboral tingui reconegut un complement de dedicació professional, una millora referent a les seves retribucions. També demanen la reclassificació de la categoria professional tal com disposen els articles 22 i 39 de l’Estatut dels Treballadors.

Una de les delegades tancades, Elena Rosilla, ha manifestat que la intenció és continuar tancades fins a aconseguir una negociació real amb Educació, perquè de meses tècniques com la que hi ha hagut aquest dimecres amb el departament se n’han fet moltes durant molts anys, però mai arriben “a bon termini”.

Fonts d’Educació han explicat  que el comitè intercentres ha transcorregut “amb cordialitat” i que al final de la reunió un representant sindical ha llegit un manifest, alhora que ha explicitat la voluntat de tancar-se al Departament.

La conselleria ha afegit que als cinc representants sindicals que han manifestat que es quedaran a passar la nit se’ls ha facilitat una sala propera als lavabos.

També, afirma la mateixa font, se’ls ha explicat el context de dissolució de la legislatura i l’estat actual de tramitacions amb Economia per aclarir la disponibilitat pressupostària, i se’ls ha emplaçat a una nova reunió quan es tingui més informació sobre aquest aspecte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article