CCOO rebutja “l’ús” de treballadors i usuaris en les reivindicacions de la patronal del sector d’atenció a la gent gran

El sindicat avisa que no participarà en les accions impulsades per ACRA


CCOO rebutja “l’ús” de treballadors i usuaris en les reivindicacions de la patronal del sector d’atenció a la gent gran. En un comunicat, el sindicat lamenta que la patronal ACRA utilitzi el personal i els usuaris per intentar que les administracions públiques incrementin l’aportació econòmica que reben.

El sindicat ja es va desmarcar del manifest ‘Mateixa feina, mereix salari’, presentat fa uns dies per les principals organitzacions empresarials i socials del sector concertat i privat d’atenció a la gent gran. Ara, CCOO avisa que tampoc no participarà en les accions impulsades des d’ACRA.

Es refereixen als missatges difosos internament per ACRA que demanen suport al manifest per a l’equiparació salarial i suggereixen canalitzar aquest suport amb una lectura conjunta del manifest a les portes dels centres i serveis aquest dimecres. Altres accions impulsades des de la patronal proposen enviar el manifest als ajuntaments.

CCOO es mostra crítica amb aquestes accions. “Si les empreses desitgen millorar les condicions laborals i el salari dels treballadors han de fer-lo utilitzant la via de la negociació col·lectiva”, apunten en el comunicat difós aquest dimarts.

L’organització assenyala que no necessiten que la patronal reivindiqui els seus drets sinó que el que esperen és que “assumeixi la seva responsabilitat” i no utilitzi la falta de finançament de l’administració per a no negociar millores en les condicions laborals i econòmiques dels seus treballadors.

“No és necessari esperar al finançament públic per iniciar un procés d’equiparació de drets laborals i salarial, entre els treballadors d’empreses i entitats privades i les dels treballadors de l’administració pública”, indiquen des de CCOO. Així, creuen que hi ha suficient marge de beneficis per a iniciar-ho sense esperar a un increment de subvencions. D’altra banda, tampoc veuen una garantia que aquest increment de finançament que reclamen arribés realment als treballadors.

Com a exemple d’això, detallen que mentre que l’aportació pública ha augmentat un 12,46% entre 2021 i 2023, els salaris només ho han fet un 2,8%.

“Si realment volen millorar les condicions de les persones usuàries i les de les persones treballadores, podien començar per una cosa tan senzilla com cobrir les baixes per incapacitat temporal i altres absències justificades de les persones treballadores i complir les ràtios necessàries per a una bona atenció als usuaris”, conclouen.

Des de CCOO defensen un canvi de model i augmentar de manera substancial l’aportació de les administracions, però afegeixen que aquest increment no només es pot canalitzar a les empreses privades del sector. “Sobretot s’ha d’incrementar la presència del sector públic per garantir una millor atenció a les persones grans i amb dependència”, afirmen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article