La Plataforma d’Infància lamenta que les eleccions anticipades deixen en l’aire mesures importants contra la pobresa infantil

Les organitzacions reclamen al Govern que continuï avançant en tot allò que pugui


La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) de la Taula del Tercer Sector Social ha lamentat l’impacte que l’avançament electoral té en les polítiques cap als infants, especialment els que estan en situació més vulnerable. Entre d’altres, ha destacat l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil, que s’havia de presentar a l’estiu. Les organitzacions han remarcat que per primera vegada s’establia un full de ruta amb un marc general per prevenir aquesta xacra, detectant-la de forma precoç i plantejant una intervenció coordinada, transversal i eficaç amb mirada a llarg termini. Ara, la Plataforma es pregunta on quedarà la feina feta.

Segons les organitzacions, un de cada tres infants catalans està en una situació de pobresa o exclusió. A més, en els darrers set anys, el risc de pobresa o exclusió infantil no ha baixat del 30%, segons dades de l’Idescat. Per a la Plataforma això demostra que es tracta d’una pobresa cronificada, i per tot plegat ha insistit que Catalunya no pot desistir de tirar endavant l’estratègia.

A banda d’aquest full de ruta, la Plataforma ha lamentat que les eleccions han posat “en risc” altres mesures com la revisió de la cartera de serveis socials en l’àmbit de la infància i l’adolescència, l’estratègia de reconeixement del lleure educatiu, el projecte de decret per a l’actualització de les prestacions vinculades a la infància, l’adolescència i la joventut i la implementació de la Llei de protecció integral a la infància i l’adolescència enfront de la violència.

També ha plantejat el risc que quedin aturats el desplegament del Pacte Nacional de Salut Mental i, en concret, l’Estratègia del Pacte de Salut Mental i Benestar Emocional; l’avantprojecte de llei d’actualització, incorporació i modificació de determinats articles del Codi Civil que afecten els infants amb discapacitat; i el desplegament de les mesures de millores educatives, entre d’altres.

A més, des de la Plataforma han recordat que hi ha altres mesures genèriques que han quedat aturades i que també afecten la infància, com poden ser el traspàs de l’ingrés mínim vital o la condonació del deute de les famílies en situació de vulnerabilitat energètica.

Per tot plegat, la Plataforma ha reclamat a l’actual Govern en funcions que avanci en tot allò que sigui possible. Al futur executiu, li demana que tan bon punt comenci la legislatura reprengui “amb rapidesa i agilitat” aquestes mesures que ara han quedat aturades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article