Sánchez revocarà la ‘visa d’or’ que dona la residència espanyola a qui inverteixi 500.000 euros en habitatge

L’Estat ha concedit prop de 10.000 autoritzacions utilitzant aquesta via en els últims deu anys


El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat en un acte sobre habitatge a Sevilla que el Consell de Ministres d’aquest dimarts “estudiarà un informe” elaborat pel Ministeri d’Habitatge per revocar la ‘visa or’ per a la compra d’habitatge, és a dir, l’obtenció automàtica de la residència espanyola per als ciutadans no comunitaris que inverteixin 500.000 euros o més en béns immobles.

“Iniciarem el procediment per eliminar la concessió de la ‘golden visa’, i prendrem les mesures necessàries per garantir que l’habitatge sigui un dret, i no un mer negoci especulatiu”, ha dit. Segons la Moncloa, en els últims 10 anys l’Estat ha concedit 10.000 autoritzacions de residència per la via del ‘golden visa’.

El govern de Mariano Rajoy va activar el 2013 la ‘golden visa’ que atorga la residència espanyola als qui inverteixin un mínim de dos milions d’euros en deute públic, un milió d’euros en accions o dipòsits bancaris, o 500.000 euros en habitatge.

Sánchez ha recordat que avui en dia 94 de cada 100 ‘golden visa’ atorgades estan vinculades a la inversió immobiliària, i es concentren en ciutats com Barcelona, Madrid, Màlaga, Alacant, Balears o València, “precisament les ciutats que s’enfronten a un mercat d’habitatge altament tensat on és gairebé impossible trobar un habitatge per als que ja hi viuen”.

“La inversió especulativa en habitatge no és l’Espanya que volem”, ha dit, perquè “és un model que ens condueix al desastre i a una desigualtat lacerant fruit de la inaccessibilitat dels joves i famílies per aconseguir un habitatge”.

Segons Sánchez, el seu govern vol posar la “catifa vermella” als qui arribin a l’Estat a crear ocupació, invertir en innovació i millorar el teixit productiu, “i no als que simplement busquen especular amb un bé com l’habitatge”.

Aquesta mesura, segons Sánchez, s’afegirà a un “esforç inversor sense precedents” de l’Estat en habitatge, que “multiplica per set la quantitat” que el seu govern va trobar quan va començar a governar al 2018.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article