Aprovat el projecte de llei de l’Economia Social i Solidària de Catalunya

L’AESCAT agraeix al Govern “la feina conjunta” i a la resta de formacions que “hagin cregut” en una forma diferent de fer economia


El Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei de l’Economia Social i Solidària de Catalunya. Aquesta iniciativa, treballada conjuntament amb l’Associació de l’Economia Social de Catalunya (AESCAT), preveu la creació d’un Consell Català de l’Economia Social i Solidària, amb caràcter consultiu i d’assessorament.

El projecte té per objectiu, segons l’executiu, “establir el marc jurídic comú, amb la voluntat que creixi de forma progressiva i permeti la transformació del model econòmic català d’acord amb criteris de pluralitat i democràcia, i centrada en les persones”.

La norma estableix com a Economia Social i Solidària la que formen “les empreses, organitzacions i entitats que duen a terme activitats socioempresarials i iniciatives comunitàries basades en la primacia de les persones i l’interès col·lectiu o general per sobre del lucre econòmic”. 

L’AESCAT ha celebrat l’aprovació del projecte de llei i i el seu president, Guillem Llorens, ha expressat el seu agraïment a l’executiu català “per tots aquests anys de feina conjunta” i a les forces parlamentàries que “han cregut en la idea que és imprescindible fer economia d’una manera diferent” que posa el focus sobre les persones i la sostenibilitat dels projectes.

L’AESCAT ha sigut la impulsora d’aquesta iniciativa legislativa, que recull la diversitat de les diferents famílies que conformen l’ESS: la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, la Federació de Mutualitats de Catalunya i la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya.

La Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya haurà de ser aprovada de forma definitiva pel Parlament que surti escollit de les eleccions del pròxim 12 de maig. En aquest sentit, Llorens s’ha posat a disposició del nou Parlament per continuar treballant en l’aprovació definitiva durant la pròxima legislatura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article