La Taula del Tercer Sector trasllada als partits polítics les propostes electorals de les entitats socials

Apostar per les polítiques socials, blindar els drets socials i reforçar el tercer sector social són les grans demandes


La Taula d’entitats del Tercer Sector Social ha eleborat el document Com construïm una Catalunya més social?, que recull prop de 40 propostes electorals de les entitats socials per als pròxims comicis al Parlament de Catalunya. Les propostes giren entorn tres grans eixos i demandes: apostar per les polítiques socials, blindar els drets socials i reforçar el tercer sector social.

Entre les propostes destaquen crear un model d’actualització de l’índex de referència per a les prestacions socials (IRSC) consensuat amb el tercer sector, fer efectiu el traspàs de l’Ingés Mínim Vital a Catalunya i la gestió integrada amb la Renda Garantida de Ciutadania, aprovar i desplegar l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil i el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, i fer efectiu el conveni que regula la pobresa energètica i estendre’l a la resta d’empreses comercialitzadores, entre d’altres.

Pel que fa al tercer sector, les entitats reclamen reprendre la tramitació i aprovar els diferents marcs legals de reconeixement a la feina i contribució del sector, com la Llei del tercer Sector Social, la Llei de l’Economia Social i Solidària i la llei dels instruments de provisió del sistema públic de Serveis Socials, a banda de continuar desplegant el Pla de Suport al tercer Sector i consolidar el procés de millora de la convocatòria ordinària de subvencions del Departament de Drets Socials per a l’exercici 2025.

Al document, la Taula recorda que la “falta d’estabilitat política” i la “impossibilitat d’avançar” en polítiques socials transformadores, sòlides, consensuades, amb suficient dotació pressupostària i que situïn les persones i els seus drets al centre és “la gran llosa”, i reclama responsabilitat política per consolidar un estat del benestar i una garantia dels drets socials a Catalunya.

A banda de les propostes, la Taula impulsa ‘Converses 12M. Com construïm una Catalunya més social?’, uns col·loquis amb candidates i candidats a la Generalitat de Catalunya perquè puguin explicar les seves prioritats en l’àmbit social i, alhora, representants de les entitats federades a la Taula puguin traslladar-los les propostes i preocupacions de les organitzacions del tercer sector, que atenen i acompanyen gairebé dos milions de persones a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article