Les dones segueixen infrarepresentades a la televisió

Un informe del CAC constata que les dones aconsegueixen el 44,5% dels personatges en els programes de ficció i només obtenen el 29% del temps en els teleinformatius


Les dones tenen una presència que comença a ser comparable a la dels homes en els espais de ficció televisiva i fins i tot apareixen més cops que els homes com a personatges principals. Tanmateix, aquesta "normalització" no es produeix en els espais informatius de la televisió, en què els protagonistes de les notícies continuen sent majoritàriament masculins, segons un estudi del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

En concret, les dones, que representen el 50,7% de la població catalana, suposen el 44,5% dels personatges en les sèries i programes de ficció de la televisió catalana. En canvi, en l'àmbit informatiu (teleinformatius, debats i entrevistes) les dones obtenen només el 29% dels inserts en els teleinformatius i una xifra similar (el 30,7%) d'intervencions en programes de debats i entrevistes.
 
Aquestes dades es desprenen de l'informe 'La representació de les dones a la televisió. Informe sobre la diversitat i la igualtat'. Es tracta del segon lliurament dels informes que elabora el CAC sobre la diversitat i la igualtat en el discurs televisiu. El regulador audiovisual en va presentar el 27 de juny la primera part, referida a la presència de la gent gran a la televisió. El Consell preveu fer-ne dos lliuraments més, sobre la gent jove i sobre la immigració. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article