Un documental sobre l'Holocaust Gitano busca finançament

Joves de la ràdio Veus Gitanes obren una campanya de micromecenatge a Goteo per recollir donacions i recuperar la memòria històrica


Joves que col·laboren habitualment amb la ràdio Veus Gitanes han encetat una campanya de micromecenatge a la plataforma Goteo per a recaptar fons. L'objectiu és dur a terme un documental audiovisual que preservi la memòria històrica de l'Holocaust Gitano (Samudaripen).

La cinta vol "donar a conèixer la història del poble gitano durant la II Guerra Mundial" i "sensibilitzar sobre la seva persecució al llarg de la història", segons es recull en la descripció del projecte. A més, pretén "lluitar contra el creixent antigitanisme a Europa" i "mostrar la diversitat de la cultura gitana, alhora que s'apodera els joves".

De moment la campanya compta amb 390 euros recaptats, un 11% dels necessaris per a dur a terme el documental. El cost mínim d'aquest gira entorn als 2.470 euros i el cost òptim entorn als 3.670. Ja només queden 33 dies de termini per aconseguir-los. 

La idea de produir un documental va sorgir del viatge que diversos joves gitanos van dur a terme a Cracòvia amb motiu de la commemoració del 70 aniversari de l'Holocaust Gitano o "Holocaust oblidat". "Partim de la base que és urgent i molt important recuperar i restaurar la memòria històrica d'aquells col·lectius que, com el poble gitano, han estat silenciats i invisibilitzats", sentencien els impulsors. 



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article