Més de 7.000 infants en risc d’exclusió becats durant el 2016 per la Fundació Pere Tarrés

La institució, que rep el suport de 331 donants i 500 voluntaris, treballa en programes socioeducatius amb més de 63 escoles


Fins a 7.096 infants en risc d’exclusió van participar durant el 2016 en les activitats de lleure que organitza la Fundació Pere Tarrés. La xifra ha augmentat respecte l’any anterior amb una cinquantena de nens i nenes més. Així ho constata la memòria anual que ha presentat la institució sense ànim de lucre, que també destaca un increment en el nombre de centres adherits i, sobretot, de donants. En concret, la xifra de donants ha augmentat en 331 persones en relació amb el 2015. A més, compta amb la col·laboració de més de 500 voluntaris.

Així, al voltant de 2.500 infants i joves han format part dels 23 centres socieducatius amb què la fundació col·labora arreu del territori. Les activitats es desenvolupen entre setmana, però també durant els caps de setmana els centres organitzen excursions i actes en família per reforçar el vincle familiar. Als centres socioducatius, s’hi ha sumat aquest darrer any el Casal Claret de Vic i la fundació ha reformat també els centres del Poblenou i del Poble-Sec a Barcelona.

Més d’un miler d’infants en vulnerabilitat greu han pogut fer vacances en casals

Pel que fa a les colònies escolars i per tal d’evitar situacions de desigualtat entre l’alumnat, fa cinc anys que la Fundació també impulsa una campanya de beques que el 2016 va becar 560 infants -l’any anterior en van ser 516. Aquest programa d’ajuts, la institució l’ha posat en marxa en col·laboració amb 63 escoles.

A més, pel que fa a les colònies i casals d’estiu, hi van participar més de 4.000 nens i nens, una xifra similar a la del 2015. La major part d’aquestes beques d’estiu es destinen a infants que ja participen durant la resta de l’any en les activitats de la fundació. A més, s’ofereixen fins a 1.242 ajuts per a infants que es troben en situacions de vulnerabilitat greu i que durant el mes d’agost no tenen cap alternativa de lleure.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article