La comunitat educativa crida a concentrar-se davant d’escoles, instituts i universitats

El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes proposa “pactar una aturada general indefinida”


La comunitat educativa ha cridat aquest dimecres i dijous a concentrar-se davant de les escoles, instituts i universitats. Així ho han demanat tant els sindicats majoritaris del sector, com l'USTEC-STEs o la CGT d'Ensenyament, com el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes.

Aquest dimecres els sindicats majoritaris, com l'USTEC-STEs o la CGT, criden “contra l’estat d’excepció i en defensa de la democràcia” i han demanat que a l'hora de l’esbarjo professors i alumnes sortissin a les portes d’escoles i instituts per reclamar els drets de la ciutadania. També la Federació de Pares i Mares d'Alumnat de Catalunya ha condemnat en un comunicat qualsevol acció contrària a la democràcia, drets i llibertats fonamentals.

Així mateix, el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes, que agrupa a gairebé una vintena d'assemblees i organitzacions estudiantils, ha proposat aquest dijous dijous en un manifest “pactar una aturada general indefinida i unitària de totes les universitats catalanes”, instar al govern espanyol que abandoni “les actituds repressives” i garantir que totes les actuacions es puguin dur a terme de forma ”pacífica i cívica”.

Des de la Plataforma universitària en defensa del Referèndum també s'ha fet dijous una crida a mobilitzar-se i s'ha convocat els estudiants de la facultat de Geografia i Història, del Campus Central i del Campus Diagonal de la Universitat de Barcelona i als estudiants del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. També s'ha demanat que es concentressin davant del rectorat els alumnes de la Universitat de Lleida i de Girona.

A més, s'ha celebrat un acte central a la Universitat Autònoma de Barcelona que ha desbordat totes les expectatives i que, segons fonts oficials, va reunir més de 2.000 estudiants. La plaça Cívica del campus de Bellaterra s'ha omplert de gom a gom per sentir les proclames de polítics com David Fernàndez (CUP), Joan Giner (Podem) o Josep Maria Terricabras (ERC).

De fet, aquest dimecres els vuit rectors de les universitats públiques catalanes han publicat un manifest en què condemnaven “els episodis coercitius de la llibertat d'expressió que s'estan produint en els darrers dies” i exigien “diàleg com l'única via possible per l'enteniment en democràcia”. Algunes facultats del país resten tancades aquest dijous i desenes de professors han suspès les classes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article