Amnistia Internacional titlla les retallades del govern espanyol al sistema sanitari de “cruels”

L'ONG exposa que les mesures d'austeritat s'han acarnissat amb els “grups marginals” i s'han traduït en llargues llistes d'espera i treballadors “espremuts”


Amnistia Internacional veu "cruels" les mesures d'austeritat a l'Estat pel govern espanyol en els darrers deu anys. Segons l'ONG, les retallades en despesa en salut s'han aplicat de manera "inconsistent" amb les obligacions del govern espanyol en drets humans i s'han acarnissat especialment amb els grups "marginals" i "vulnerables".

En l'informe Prescripció incorrecta: l'impacte de les mesures d'austeritat sobre el dret a la Salut a Espanya, fet públic aquest dimarts, l'organització exposa que les "dures" mesures han resultat en llistes d'espera "insuportablement llargues". "Això obliga els pacients a racionar el medicament per estalviar costos", recull el document.

A més, l'informe destaca també la càrrega dels professionals com a conseqüència de la disminució de la despesa en personal: "Salaris més baixos, males condicions laborals i contractes insegurs".

Per tot plegat, Amnistia insta el govern de Rajoy a prendre mesures "immediates" per reformar el RDL 16/2012 -que limita l'accés al sistema dels immigrants en situació irregular- i a "garantir" que l'assistència sanitària de bona qualitat és accessible per a tothom, millorant també les condicions dels treballadors del sector.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article