El Servei d'Acollida de l'Ajuntament de Lleida atén 860 consultes durant l'últim any

L'espai assessora persones nouvingudes sobre aspectes laborals, recursos socials, educatius o sanitaris, entre altres


El Servei d'Acollida de l'Ajuntament de Lleida ha atès 860 consultes durant l'últim any, en el període comprès entre el juny del 2017 i el juny del 2018. El servei d'acollida municipal (SAM), que s'ofereix a través de l'àrea de Drets Civils de la regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, és un servei d'informació i d'assessorament i també de formació.

Està orientat a la promoció de l'autonomia personal i s'adreça a les persones que per diversos motius es poden trobar en desavantatge (per exemple, per desconeixement de la societat d'acollida o del seu origen). El seu objectiu és contribuir a fer efectius els principis d'igualtat i de cohesió social.

El SAM facilita informació sobre aspectes diversos: laborals, recursos socials municipals i d'entitats sense ànim de lucre, recursos de lleure d'adults i infantils, sobre educació i esports, serveis sanitaris, formació professional i de millora de les capacitats personals, documentació relativa a temes d'estrangeria i de registre civil.

L'atenció es fa de manera presencial i personalitzada els dilluns i els divendres, d'11 a 14h, i els dies concertats amb cita prèvia. Igualment, el servei atén telefònicament, de dilluns a divendres, de 09h a 15h, i dona resposta a les consultes que arriben per correu electrònic.

L'àrea de Drets Civils també programa tallers de coneixements lingüístics, en català i castellà i de lectoescriptura, que han comptat amb més d'un miler de participants. En concert, s'han fet 15 tallers de català, amb 384 assistents; 22 tallers de castellà, amb 544 participants, i set grups de lectoescriptura, amb 139 persones.

Enguany, s'ha fet un projecte pilot amb la comunitat xinesa, fent tallers de coneixements de l'entorn i sociolaborals. A més, ha organitzat dos tallers de coneixement de l'entorn, amb 52 participants, que inclouen visites guiades a centres de recursos i a espais culturals i de patrimoni local.

Un altre dels serveis que presta l'àrea de Drets Civils és el de traduccions. Els agents d'acollida fan el servei d'acompanyament i de traducció dels departaments de la Paeria, sobretot de l'àrea de Serveis Socials. El servei ha fet 64 traduccions, 46 de les quals orals i 18 jurades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article