El Parlament insta el Govern a eliminar les taxes de matriculació als cicles formatius de grau superior

La moció dels socialistes defensa amb aval unànime del ple “assegurar la igualtat d'oportunitats en l'accés a la formació professional”


El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció en què, en un dels punts, insta el Govern a eliminar els taxes de matriculació als cicles formatius de grau superior, d'acord amb l'ordre ENS 181/2012 que creava diversos preus, “en un termini màxim de dos exercicis pressupostaris, amb l'objectiu d'assegurar la igualtat d'oportunitats en l'accés a la formació professional”.

En la moció dels socialistes, aquest punt s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

En paral·lel, entre d'altres, també ha tirat endavant instar a implementar un nou sistema de beques i ajuts que atengui les despeses de transport i manutenció dels alumnes que es vegin obligats a fer desplaçaments superiors a deu quilòmetres.

El Parlament també reclama al Govern desplegar itineraris específics postobligatoris per a les persones amb discapacitat. I a banda, insta a impulsar un nou sistema d'avaluació que valori entre d'altres la taxa d'abandonament i el grau d'inserció dels alumnes que acaben un grau, entre d'altres.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article