Educació retarda un dia les proves de les competències bàsiques de 4t d'ESO per la vaga d'estudiants del 12-F

Els exàmens es faran finalment el 13 i el 14 de febrer


El Departament d'Educació ha decidit retardar un dia les proves de les competències bàsiques de 4t d'ESO que s'havien de celebrar el dia 12 i 13 de febrer, per evitar fer-les coincidir amb la vaga d'estudiants convocada pel primer dia del judici per l'1-O a Madrid.

El Sindicat d'Estudiants fa una crida a la mobilització, també als instituts, i convoca manifestacions al migdia a Barcelona i Tarragona. Amb aquesta decisió doncs, els estudiants hauran de fer les proves, que organitza cada any el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, el 13 i el 14 de febrer.

Paral·lelament, tant el Sindicat d'Estudiants (SE) com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han iniciat un any més, una campanya de boicot a les proves. En un comunicat el SE ha recordat el seu rebuig a unes proves que consideren que promouen la competitivitat entre les escoles públiques, generen “ansietat i estrès” innecessari als alumnes i consoliden un model basat en la “competició”.

Per això, han fet una crida a no participar-hi, en una línia similar a SEPC que anima als alumnes de 4t d'ESO a enganxar els adhesius que es repartiran el mateix dia als instituts i a penjar-ne una fotografia a les xarxes socials.

El Sindicat d'Estudiants ha convocat la vaga estudiantil amb el lema ‘Prou repressió franquista. Per la república del poble i el jovent. Llibertat presos polítics!’, mentre que SEPC i Universitats per la República aposten per la mobilització permanent però sense sumar-se a la convocatòria de vaga, a l'espera, de moment, de l'evolució de l'aturada prevista pel 21-D.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article