Celebrem el nostre dia


El dijous 21 de març va ser una data molt especial, ja que es va celebrar el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Nois i noies celebrem aquest dia per conscienciar sobre les nostres valuoses contribucions a la societat. Tot i que cada dia és el nostre dia, és una bonica oportunitat per destacar la importància de la nostra autonomia i també independència individual, sobretot en la llibertat de prendre les nostres pròpies decisions.

Canviant els estereotips

M’agradaria explicar que un estereotip és una idea preconcebuda que la gent té sobre com és algú o alguna cosa. Els estereotips poden ser positius, negatius o neutres, però sovint són erronis i poden portar a pensar coses que no són. Els estereotips sovint es basen en informació limitada o en experiències personals i es veuen reforçats als mitjans de comunicació, per la qual cosa acaben creant tòpics que poden ser difícils de canviar.

Per a les persones amb Síndrome de Down o en situació de discapacitat intel·lectual, els estereotips poden provocar que deixin de tractar-nos com als altres, o es pensi que no podem fer les mateixes coses. Per aquest motiu, us animo a tots i a totes a acabar amb els estereotips, perquè les diferències són el que ens uneix i ens fa ser iguals.

Moltes activitats commemoratives

Aquest dia es van dur a terme nombroses activitats com, per exemple, les organitzades per la Fundació Catalana Síndrome de Down amb col·laboració de CBRE, que va muntar el dimecres 20 a la tarda un estand de venda de llibres i merchandising al Centre Comercial Diagonal Mar, on dos dels meus companys, Andy Trias i Jordi Riu, van signar exemplars dels seus llibres: Ignorant la SD: Memòries i reflexions, i La Barcelona que et falta, respectivament. També es van muntar estands a la Torre Mapfre i al Parc Logístic de Zona Franca, Gran Via 2.

A més, he estat seleccionada com una de les protagonistes de la campanya d’Aura Fundació, #AURADownsDay, que vol transmetre que tots i totes podem portar una vida feliç i plena. En el meu vídeo reivindico la importància del treball digne, i els meus companys de la vida independent, les famílies i l’oci. Celebrem-ho!

El 21 de març també se celebra el Dia Mundial de la Poesia i, com cada any, s’ha celebrat un acte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en què Mariona Garcia Corominas, en nom de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) va llegir el poema M’he estimat molt la vida de Vicent Andrés Estellés.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article