Més de 116.000 persones en situació d'extrema vulnerabilitat reben suport de la Creu Roja a Catalunya

L'entitat, que el 2018 va atendre més de 165.000 persones, constata que la recuperació econòmica no arriba als sectors més vulnerables


Avui en dia, els indicadors macroeconòmics apunten al fet que els anys de crisis han passat, però les dades sobre les persones ateses per la Creu Roja indiquen que la recuperació econòmica no ha arribat encara als sectors més vulnerables de la població.

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, que se celebra aquest dijous, diverses entitats i organitzacions del sector social constaten que les conseqüències de la precarietat “encara persisteixen per a moltes persones i famílies”.

Per aquest motiu,  aquestes organitzacions treballen la intervenció integral de les persones en situació de vulnerabilitat ja que, “més enllà de l'assistència bàsica, es busca la integració completa en la societat”.

En aquest sentit, Creu Roja, a través del Pla d'Ocupació, va fer partícips més de 6.300 persones durant 2018, de les quals 1.650 van accedir a una feina. Només el 2018, la mateixa entitat va atendre 165.281 persones des dels programes d'intervenció social de les quals més de 116.384 estaven en situació d'extrema vulnerabilitat i van rebre suport mitjançant respostes específiques com ajudes econòmiques, lliurament d'aliments i material escolar.

Durant l'any passat, s'han atès 1.160 persones a través del programa de prevenció de l'exclusió escolar; 31.285 persones han rebut atenció urgent a necessitats bàsiques; s'han distribuït aliments per a 98.086 persones (a través del Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides -FEAD-) i s'ha donat suport a través de les unitats d’emergència social a 3.354 persones sense llar.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article