L’Associació Punt de Referència fa una crida a les famílies per acollir joves migrants sols

Tres de cada deu nuclis acollidors han repetit l’experiència i el 100% la recomana


L’Associació Punt de Referència fa una crida a les famílies per acollir joves migrants sols. En concret, es necessiten dues famílies perquè puguin acollir els joves migrants sols que tenen entre 18 i 21 anys.

El projecte Acull, que impulsa l’entitat, té l’objectiu d’oferir una llar i una xarxa de suport a una persona jove migrada, de 18 a 21 anys, sense referents familiars propers al territori. “Una oportunitat de convivència que, amb els seus nou mesos de durada, aporta l’acompanyament idoni per a joves que, davant de les dificultats d’emancipació al territori d’arribada, requereixen un acompanyament emocional i educatiu integral”, asseguren.

Per aconseguir-ho, el projecte compta amb el compromís de la persona o les persones acollidores i del jove i també amb l’acompanyament d’una professional, que té cura i supervisa la relació entre la persona jove i els voluntaris en totes les seves dimensions.

El mes de setembre el projecte Acull va iniciar 4 relacions d’acollida i preveu obrir-ne dos mes aquest proper gener de 2020. Per aquest motiu, el proper dilluns 9 de desembre a les 18:30h l’Associació Punt de Referència obre les portes a totes les persones interessades per a conèixer el projecte.

Resultats molt positius

Tres de cada deu nuclis acollidors repeteixen l’experiència uns mesos més tard, amb una nova persona jove i amb la relació supervisada des de Punt de Referència. D’altra banda, el 100% dels acollidors estan satisfets amb l’experiència viscuda i coincideixen en pensar que “fer un acolliment es prendre la decisió d'obrir casa, després tot és molt natural i fàcil”.

A més, el 100% del jovent acollit ha continuat la trajectòria formativa o l’ha finalitzat amb èxit. Els nuclis acollidors senten que el principal suport que van donar al jovent va ser emocional, “degut a una debilitada xarxa social al seu voltant i al sosteniment de l’angoixa per una futura emancipació al nou territori”, expliquen.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article