Les treballadores de la llar denuncien les seves condicions precàries en la campanya #DretsRereLaPorta

La cooperativa feminista Almena llença cinc vídeos per donar suport a la lluita d'aquestes dones


Sabies que una de cada tres treballadores de la llar i les cures viu per sota del llindar de la pobresa i sense contracte escrit ni alta a la Seguretat Social? Sabies que les treballadores de la llar i les cures poden ser acomiadades sense justificació i sense dret a atur? Sabies que el 10% afirma haver patit abusos sexuals? Almena Cooperativa Feminista inicia la campanya #DretsRereLaPorta per sensibilitzar i denunciar les condicions del treball de la llar i les cures que pateixen aquestes dones.

“És urgent que l’opinió pública prengui consciència de l’extrema precarietat del sector i de les reivindicacions de drets de les dones que hi treballen”, asseguren a Almena, en un comunicat.

Difosa a través del web i les xarxes d’Almena, la campanya es basa en cinc vídeos breus sobre diferents temàtiques: el valor del treball de la llar i les cures, els estereotips existents al voltant de les treballadores d’aquest sector, la realitat específica de les treballadores en règim intern, les violències masclistes i sexuals que pateixen, i la lluita organitzada que aquestes treballadores porten a terme en defensa dels seus drets.

Les protagonistes dels vídeos són les mateixes treballadores de la llar i les cures, que expliquen la seva situació i les seves reivindicacions de primera mà. El relat es completa amb un seguit de dades i xifres sobre els diferents àmbits tractats.

La campanya culminarà el 30 de març, Dia Internacional de les Treballadores de la Llar. Per dur-la a terme, Almena ha treballat conjuntament amb les organitzacions Sindillar Sindihogar, Mujeres Migrantes Diversas, Mujeres Pa’lante, Grupo Libélulas i Catàrsia.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article