Centenars de famílies s’apunten a les ‘Colònies confinades’ de la Fundació Pere Tarrés

Diversos tallers amb convidats com el meteoròleg Tomàs Molina han convidat a reflexionar sobre quina societat volem


Centenars de famílies han participat aquest cap de setmana a les ‘Colònies confinades’ del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. Els monitors, els nens i joves i les seves famílies s'han retrobat a través d'Instagram per gaudir del lleure tot i l'estat d'alarma. Des de dissabte al matí i fins aquest diumenge a la nit podran fer tallers que els conviden a reflexionar sobre quina societat volen.

Ho fan amb diversos convidats com el meteoròleg Tomàs Molina o el cantautor Cesk Freixas. El president del MCECC, Xavi Nus, ha explicat que aquest cap de setmana havien de començar colònies, campaments i rutes" i que han volgut fer aquestes jornades per "mostrar que el valor del lleure no s'atura".

Els vídeos que durant aquest cap de setmana s'han anat penjant al perfil del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans han arribat a tenir 3.000 reproduccions, cosa que, segons Xavi Nus, mostra "l'èxit" de les Colònies confinades. Nus ha explicat en declaracions a l'ACN que no volien "deixar passar l'oportunitat de poder iniciar les vacances de Setmana Santa escolar amb activitats que mostressin els valors del lleure", que, a parer seu, "també es poden treballar des de casa". El president del MCECC ha recordat que aquests dies els més de 200 esplais del MCECC tenien previst començar colònies, campaments o rutes, cosa que "no podrà ser perquè ens hem de quedar a casa".

La protagonista de les Colònies confinades és una monitora del futur, concretament del 2030, que visita als nens i nenes "per explicar-los que ella de petita també va estar confinada a casa i que no ho va saber aprofitar". La noia ha reptat a les famílies a "demostrar a la resta de la societat que també es poden viure els valors del lleure, la solidaritat i del compromís amb els altres i a imaginar-nos el món i la societat després del confinament".

Entre els participants de les Colònies confinades destaca la col·laboració de diverses personalitats mediàtiques, com el meteoròleg Tomàs Molina; el músic Jan Garrido, del grup Xiula; el grup musical Roba Estesa; l'actriu Lloll Bertran o el cantautor Cesk Freixas. Tots ells han aportat diversos vídeos i reptes per a la comunitat virtual.

El president del MCECC, Xavi Nus, ha destacat que, tot i que portem 20 dies de confinament a casa, els esplais no van deixar de fer activitats "des del primer dia" i ha agraït el suport i la col·laboració dels monitors que ho han fet possible.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article