Educació ordenarà la borsa d’interins “segons els serveis prestats” de cara a les adjudicacions de l’estiu

Accediran a les places del juliol els que hagin prestat serveis i per a la resta es preveu ordenar la borsa al juny


El Departament d'Educació ordenarà la borsa de treball docent del 2020 "segons els serveis prestats" de cara a les adjudicacions d'estiu per ocupar els llocs de treball vacants durant el proper curs. Així, els interins que tenen serveis prestats participaran en les adjudicacions que es faran al juliol "ordenats d'acord amb el temps de serveis prestats". 

Pel que fa als que no en tenen, la Conselleria ha afirmat que "es treballa perquè al juny la borsa estigui correctament ordenada d'acord amb el número de barem". Amb l'ordre obtingut, aquests interins podran participar en les cobertures de places que es generin a partir de l'agost. La nova borsa ordenant per barems havia d'estar a l'abril però es van produir "incidències" en la publicació.

El Departament d'Educació ha explicat en un comunicat que treballa ara per tal que les incidències "no comportin cap perjudici al personal interí que s'hi ha inscrit". Ha recordat que entre el col·lectiu n'hi ha que han prestat serveis i n'hi ha que encara no i que per ocupar les places vacants a les adjudicacions d'estiu, només hi participen els interins que tenen serveis prestats, "com és habitual".

Els interins que no tenen serveis prestats comencen cobrint les substitucions que es produeixen al llarg del curs. Un col·lectiu de docents substituts que s'havien apuntat a la borsa l'abril del 2019 havia reclamat a Educació que es regularitzés la seva situació, que se'ls tingués en compte el temps treballat i poder participar en igualtat de condicions dels nomenaments d'estiu.

La conselleria defensa la política de substitucions

Sobre la política de substitucions en la situació actual, Educació ha explicat que ha pres diferents mesures "per protegir els llocs de treball del professorat substitut". Així, quan es van tancar els centres es va limitar el reingrés de persones amb llicència o excedència per tal de mantenir el lloc de treball dels substituts i a partir de l'abril, quan es va confirmar que s'allargava el confinament, es va decidir "cobrir totes les demandes de substitucions dels centres".

Educació ha afirmat que "per responsabilitat" no pot atendre la demanda de mantenir el substitut quan s'incorpora el titular, perquè "està obligat a gestionar els recursos públics del pressupost de substitucions exclusivament per a al finalitat de cobrir l'absència per baixa o llicència d'un titular per garantir l'atenció a l'alumnat".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article