L’Open Arms Uno salpa de Barcelona cap al Mediterrani Central per a la seva primera missió humanitària

L’embarcació ha estat aturada alguns mesos per una posada al dia i obstacles administratius


L'Open Arms Uno, el vaixell insígnia de l'organització Open Arms, ha salpat aquest dimarts del Port de Barcelona cap al Mediterrani Central per a la seva primera missió humanitària. Allà es trobarà amb el veler Astral, que en els últims dies ha intervingut en nombroses operacions que han permès salvar més d’un centenar de persones en aquesta zona, on més d’un miler de persones han perdut la vida des de principis d’any en un intent per arribar a Europa, segons dades de l’OIM recollides per l’organització.

El vaixell va arribar al Port de Barcelona, el seu port base, a finals de maig i es va presentar oficialment en un acte el 8 de juny davant de la Rambla de Mar. Des de la seva arribada, l’Open Arms Uno va obrir les portes al públic i més de 5.000 persones van poder-lo visitar i conèixer les instal·lacions. La nau ha estat aturada fins ara, ja que ha hagut de superar vuit mesos d'obstacles burocràtics, treballs i dificultats per poder salpar.

L’embarcació té 66 metres d’eslora i un tonatge quatre vegades superior al vell remolcador Open Arms. Duu a bord quatre llanxes de rescat i permetrà acollir unes 300 persones o fins a un miler en cas d’emergència. La nau compta amb 31 places de tripulació de la missió, que engloba tant persones voluntàries com tripulació professional, i compta amb un hospital amb 26 llits, dos dels quals estan habilitats com a UCI. L’Open Arms Uno va ser construït a Noruega l’any 2000 i va ser cedit el 2021 pel president de l’organització Solidaire, Enrique Piñeyro.

L’ONG de Badalona explica en un comunicat que “en aquest moment històric complex, en un context polític difícil, la necessitat de tenir un vaixell més segur és una prioritat per a nosaltres, perquè rescatar significa salvar vides, però també garantir la dignitat a la qual tenen dret i que es mereixen totes la persones, vinguin d'on vinguin”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article