MC aconsegueix un increment del 25% del preu de l’hora de guàrdia dels residents del SISCAT

El sindicat reclama a Salut que la millora es faci “extensiva i proporcional” als MIR de l’Institut Català de la Salut


Metges de Catalunya (MC) ha assolit una fita que el mateix sindicat considera “històrica” per al col·lectiu de residents del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT). Amb efectes des de l’1 de gener de 2023, el preu de l’hora de guàrdia dels MIR dels centres sanitaris concertats s’incrementarà un 25%, de manera que els facultatius en formació d’aquest àmbit seran els millors retribuïts de l’Estat pel que fa a les jornades d’atenció continuada. Aquest acord s’ha aprovat a la reunió de la comissió negociadora del III Conveni SISCAT que ha tingut lloc aquest dilluns.

El sindicat, que va pactar aquesta mesura a la primera reunió de la nova taula mèdica bilateral, ha exigit també que la millora s’apliqui als residents de l’Institut Català de la Salut (ICS), “perquè no s’estableixin desigualtats retributives que puguin condicionar la tria de les unitats docents i buidar de MIR els centres de l’empresa pública”.

El significatiu increment del preu de l’hora de guàrdia dels residents del SISCAT ha estat possible gràcies a la multitudinària vaga de professionals mèdics dels dies 25 i 26 de gener de 2023. El preacord del III Conveni SISCAT, anterior a la protesta i que no va comptar amb el beneplàcit de MC, excloïa els MIR de la millora retributiva de l’atenció continuada que sí s’havia fixat per als metges i metgesses adjunts dels centres concertats.

D’aquesta manera, el sindicat assegura que gràcies a la mobilització i la conseqüent creació de la taula mèdica bilateral ha estat possible que els residents hagin obtingut aquest avenç “molt rellevant” de les seves condicions salarials, ja que el sou d’aquest col·lectiu depèn en gran part de les guàrdies.

Malgrat aquests avenços, el sindicat mèdic insisteix que la millora del preu de l’atenció continuada que perceben els metges adjunts i els MIR no es pot restringir a l’àmbit concertat i s’ha de fer “extensiva i proporcional” als facultatius de l’ICS.

En aquest sentit, l’organització recorda que, en el marc del diàleg obert a la taula mèdica bilateral, el Departament de Salut ha adquirit el compromís de traslladar al personal mèdic adjunt i resident de l’empresa pública la mateixa mesura que s’ha fixat al conveni de la sanitat concertada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article