L’organització comunitària de barris i viles, al centre de la I Jornada Metodològica d’Acció Comunitària

Drets Socials reuneix experts i tècnics de diferents territoris que compartiran experiències en matèria d’acció comunitària


El dimarts 4 de juliol se celebrarà la ‘I Jornada Metodològica d’Acció Comunitària’ al Petit Palau de la Música, a Barcelona. La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials ha organitzat aquest esdeveniment sota el lema “L’organització de la comunitat en barris i viles: Territoris, agents i projectes”.

L’objectiu de la jornada és analitzar la realitat de l’acció comunitària al país, així com les diferents dimensions i els potencials d’aquesta, i compartir experiències de bones pràctiques arreu del territori. 

La trobada començarà amb una benvinguda i presentació a càrrec de Xavier Godàs, director general d’Acció Cívica i Comunitària. Seguidament, es donarà pas a una ponència inaugural en la qual Ismael Blanco i Fillola, director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), abordarà com l’acció comunitària pot fer front a la desigualtat i la segregació social.  

Posteriorment, se celebrarà un espai de debat on participaran Fathia Benhammou, de la Fundació Jaume Bofill, Ana Bocio, subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Manuel Aguilar Hendrickson, professor a l’Escola de Treball Social de la UB, i Ricard Gomà, director de l’Institut Metròpoli i investigador de l’IGOP-UAB. Al debat, el qual serà moderat per Ernesto Morales, doctor en Polítiques Públiques i Transformació Social, s’abordaran temes referents a l’acció comunitària en els àmbits d’educació, salut comunitària, serveis socials i habitatge. 

L’última part de la jornada començarà amb un espai d’experiències anomenat “L’Acció Comunitària als barris i viles”, en la qual diferents tècnics especialitzats en aquest tema compartiran les seves experiències a escala local i comarcal, des de Girona-Est, el Consell Comarcal Tarragonés i Igualada. L’acte finalitzarà amb una cloenda del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article