El Govern avança cap a un nou marc jurídic per reforçar els serveis socials

La reforma legal vol repercutir en la millora de les condicions laborals i salarials del sector


El Govern ha aprovat aquest dimarts la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei del Sistema de Serveis Socials de Catalunya. La normativa vol enfortir l’estructura de serveis socials i millorar l’acció dels agents que hi intervenen, aprofundir en les fórmules de provisió d’aquests serveis, i cercar solucions organitzatives que permetin dotar de major eficiència els recursos de gestió directa. Segons el Govern, es tracta de promoure un marc legal capaç de construir “un veritable sistema de serveis socials català, robust i equiparable als de salut o educació”. Un dels elements principals que pretén abordar aquesta reforma legal és l’avenç en la millora de les condicions laborals i salarials del sector.

Una altra de les iniciatives que apunta la memòria és explorar les fórmules de provisió per a la prestació dels serveis socials, especialment amb entitats sense ànim de lucre i administració local. Amb aquest objectiu, s’avaluaran les fórmules no contractuals vigents com la concertació social o el conveni i també se n’exploraran de noves i innovadores. Per exemple, s’analitzarà el grau de compliment i l’impacte social assolit amb el bo social per a entitats sense afany de lucre.  

El text també contempla la possibilitat d’activar convenis singulars de col·laboració, que impliquen una cooperació directa de les entitats socials en la prestació de determinats serveis. Segons el Govern, aquesta línia permetrà millorar la coordinació entre el teixit social i l’Administració, que treballaran conjuntament i garantiran una major eficiència amb la resta d’actuacions que duen a terme.

Per recollir el parer de la ciutadania i, especialment, dels agents que conformen la xarxa de serveis socials, el Govern ha previst iniciar els pròxims dies una consulta prèvia que estarà disponible a internet.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article