Torna el Cafè Solidari de Sant Joan de Déu per fer front a la soledat no desitjada

La campanya es posa en marxa aquest divendres amb una acció de carrer participativa


La campanya del Cafè Solidari de Sant Joan de Déu torna aquest octubre amb diverses accions per fer front a la soledat no desitjada, que cada vegada pateixen més persones, sobretot les joves i les que es troben en situació de vulnerabilitat.

Per sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania i, alhora, aconseguir fons per finançar projectes que ajudin a millorar la vida de les persones que atenen en els seus centres, aquest divendres han organitzat una acció de carrer participativa a plaça Universitat. Es tracta d’una mobilització “que ens ajuda a portar al centre de la ciutat de Barcelona aquesta problemàtica i que convida la ciutadania a seure i entaular conversa amb diverses persones de col·lectius vulnerables”, expliquen des de Sant Joan de Déu.

El mateix divendres, conviden al centenar d’establiments adherits a la campanya a participar-hi dedicant el 100% de la seva facturació en cafès d’aquell dia a Sant Joan de Déu.

La solidaritat que trenca soledats

Des de Sant Joan de Déu fan una crida a la ciutadania a organitzar els seus propis cafès solidaris en el seu entorn, en família, a l’escola, al club, empresa o entitat, per tal de trencar amb la soledat no desitjada. També suggereixen apropar-se als bars adherits a la campanya, del 10 al 29 d’octubre, per demanar un cafè solidari que sumi a la causa.

A més de prendre un cafè al bar, apunten des de l’entitat, també es pot participar en la campanya fent un donatiu a través de Bizum o la web o comptant la tassa solidària del Cafè Solidari SJD, operatives durant tot el mes d’octubre.

I és que, segons l’Enquesta Òmnibus 2022, a Europa més de 30 milions de persones se senten soles, i les dades demostren que afecta persones de totes les edats i condicions socials: un de cada quatre infants d’entre 10 i 12 anys se sent sol; el 26% dels joves afirmen sentir-se sols, així com més del 50% de les persones majors de 80 anys. I, per si no fos prou, la soledat multiplica per cinc les probabilitats de desenvolupar depressió i ansietat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article